Παρασκευή , 10 Ιούλιος 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρακτικά Γ.Σ. 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 21Ο 28/01/2011

Σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 10 το πρωί έγινε η τακτική γενική συνέλευση του ΣΙΚΞΓ όπως είχε προγραμματιστεί με γραπτή πρόσκληση προς τα μέλη σε χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Η συνέλευση άρχισε με διοικητικό απολογισμό του 2010.

Η Πρόεδρος Ελένη Βλαζάκη εξήγησε γιατί υποχρεωθήκαμε να εγκαταλείψουμε την αίθουσα συνελεύσεων του για οικονομικούς λόγους.

Ανέφερε τις προσπάθειες που κάνουμε σαν ΔΣ για εξοικονόμηση χρημάτων όπως αλλαγή ξενοδοχείου για προφορικά των εξετάσεων, μειωμένο ωράριο στη γραμματέα και ενοικίαση μόνο της μίας αίθουσας για γραφείο του Συλλόγου.

Επισήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής στις εξετάσεις PALSO για ενίσχυση των οικονομικών του Συλλόγου.

Ανέφερε επίσης τις ενέργειες που κάνουμε μετά από παραγγελία της Ομοσπονδίας προς Υπουργεία και Βουλευτές για θέματα του κλάδου.

Έκανε πρόταση για κόψιμο της πίτας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σε χώρο που θα αποφασίσουμε αργότερα και με έξοδα που θα καλύψει κάθε μέλος για τον εαυτό του και με προσφορά του Συλλόγου την Βασιλόπιτα.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Σωτηρόπουλο Χρήστο.

Έγινε πρόταση και ψηφίστηκε να μην έχουν δικαίωμα οι συνάδελφοι να δίνουν στο δικηγόρο αποδείξεις οφειλών από πελάτες. Αρνητικοί ψήφοι επί του θέματος (8) οκτώ.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22Ο 02/09/2011 .

Σήμερα στις 02/09/2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 πμ συνεκλήθη έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση.

  1. Έναρξη – λήξη σχολικής περιόδου. Η πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι σύμφωνα με το νόμο δε μπορούμε να αποφασίζομε για έναρξη και λήξη σχολικής περιόδου. « Αν ερωτηθώ εγώ προσωπικά» είπε η πρόεδρος « από κάποιους , απλά μπορώ να κάνω μια σύσταση ή να ενημερώσω τι θα κάνω στο δικό μου σχολείο». Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξη της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής. Η πρόεδρος εξήγησε ότι στις 02/02/2011 ήρθαν για έλεγχο στο σύλλογο και στις 22/07/2011 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και στη συνέχεια απεστάλη φαξ και ζητήθηκε από το Δ.Σ. να σταλούν διευκρινιστικές απαντήσεις. Πράγματι στις 11/08/2011 αποστείλαμε ότι μας ζητήθηκε με μοναδική παράληψη τον κύκλο εργασιών των μελών μας.Η πρόεδρος διευκρίνισε τι είναι κύκλος εργασιών και παρότρυνε όλα τα μέλη, αν ζητηθεί από την Αρχή, να τα στείλουν οι ίδιοι τα στοιχεία που θα ζητηθούν διότι αυτό θα ζητήσει σαν πρόεδρος από την Ανεξάρτητη Αρχή.

  2. Διενεμήθη αντίγραφο του νέου Κώδικα Δεοντολογίας και επισημάνθηκε ότι πρέπει να τηρείται . Η κυρία Βλαζάκη εξήγησε τι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και τι συκοφαντική δυσφήμηση και προέτρεψε όλους να σταθούν στο ύψος τους και να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας. 

  3. Όσον αφορά τα δίδακτρα διευκρίνισε η πρόεδρος ότι όταν λέμε δίδακτρα είναι ελεύθερα ο Σύλλογος δεν επιτρέπετε βάση νόμου να επεμβαίνει στη διαμόρφωση τους. Όσον αφορά τις Εκπτώσεις η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά « αυτό υπόκειται στην προσωπική ευαισθησία του καθενός μας και πιστεύω ότι δεν λείπει σε κανένα». 

  4. Η κυρία Μετζιδάκη προέτρεψε τους νέους συναδέλφους να εγγραφούν στο Ταμείο Αρωγής διευκρινίζοντας ότι είναι για όλους χρήσιμο πολύ δε περισσότερο επί των ημερών μας που διανύουμε αυτή την οικονομική κρίση. 

  5. Η πρόεδρος ενημέρωσε τη Συνέλευση για φορολογικά θέματα και επισήμανε ότι οι καθηγητές που εργάζονται στα σχολεία μας οφείλουν μέσα σε δύο ημέρες οι ίδιοι να αναγγείλουν τη πρόσληψη τους στη Επιθεώρηση Εργασίας. 

  6. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι στις εξετάσεις PALSO – EDEXCEL υπήρξε μείωση συμμετοχής μαθητών σε ποσοστό 10% ενώ το ποσοστό επιτυχίας ήταν στα περσινά επίπεδα. 

  7. Στη συνέχεια εξήγησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά την επάρκεια που θα λέγεται diploma ή πιστοποιητικό που θα δίνεται ανάλογα με την εργασιακή εμπειρία και γνώση που θα έχει ο καθένας. 

  8. Υπενθύμισε στους συναδέλφους ότι πρέπει να αναρτούν τα δίδακτρα στο e-prices και να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας του σχολείου τους μέσα στον Οκτώβριο.

  9. Αναφέρθηκε μέσα στη Συνέλευση η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα piccolino του Δήμου Χανίων που έγινε στις 27.07.2011 στο Δημοτικό Κινηματογράφο « ΚΗΠΟΣ».

  10. Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη από την Πρόεδρο για το Παγκρήτιο Συνέδριο με πιθανή διεξαγωγή του τον Απρίλιο 2012.

 

Η Συνέλευση τελείωσε αφού διανεμήθηκαν τα αποτελέσματα PALSO – EDEXCEL σφραγισμένα σε φακέλους σε όλους και με τις ευχές της προέδρου για Καλή Σχολική Χρονιά.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης