Παρασκευή , 10 Ιούλιος 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρακτικά Δ.Σ. 2010

Πρακτικό 77ο 12 Ιανουαρίου 2010

Απόντες ουδείς

1)Αποφασίστηκε η Ετήσια Τακτική Συνέλευση να γίνει τη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 στις 9.30 π.μ στο γραφείο του Συλλόγου. Η κοπή της πίτας θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στο VELVET (Ηρώων Πολυτεχνείου) 5 – 7 απόγευμα. Οι συνάδελφοι να ειδοποιηθούν γι΄ αυτά τα δύο γεγονότα με γράμμα που θα τους σταλθεί.

2)Αποφασίστηκε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ , Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία την Τετάρτη 6 Μαΐου 2010.

3)Να συζητηθούν προσφορές για 2 οθόνες υπολογιστών και για ένα υπολογιστή.

4)Αποφασίστηκε να ζητηθούν φτηνά εισιτήρια για τη μετάβαση στο Συνέδριο Κομοτηνής στις 12 και 13 Ιουνίου 2010 (αεροπορικά και τρένου).

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 Πρακτικό 78ο 26 Ιανουαρίου 2010

Απόντες ουδείς

1) Αγοράστηκε χρυσός σταυρός UNISEX προκειμένου να δοθεί ως δώρο στο τυχερό που θα βρει το φλουρί στη κοπή της πίτας την προσεχή Κυριακή 31/01/2010 στο καφέ VELVET επί της οδού Ηρ.Πολυτεχνείου. Να προσκληθούν οι κυρίες Κοτσιφάκη και Παπαγρηγόρη στην κοπή της πίτας. Να ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς.

2)Αποφασίστηκε οι προφορικές εξετάσεις του EDEXCEL περιόδου Μαΐου 2010 να γίνουν Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2010.

3) Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει την εγγραφή ή μη των νέων μελών στο σύλλογο την προσεχή Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

4) Κατόπιν οδηγίας της Ομοσπονδίας θα αποσταλεί επιστολή στους τοπικούς βουλευτές κυρίους Σκουλάκη, Βαλυράκη, Δαμιανάκη (του ΠΑΣΟΚ) και Μαρκογιαννάκη της ΝΔ ζητώντας την μεσολάβησή τους προκειμένου τα Κ.Ξ.Γ. να μην λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα.

5) Στάλθηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση των καθηγητών και θα δοθεί στους συναδέλφους την προσεχή Παρασκευή.

6) Μετά την περάτωση του ελέγχου των στοιχείων και δεδομένων των καταστάσεων συμμετοχών στις εξετάσεις PALSO αποφασίστηκε να διαβιβαστούν στο Δ.Σ του Ταμείου Αρωγής και της Ομοσπονδίας προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και να αποκατασταθούν οι πραγματικοί αριθμοί συμμετοχών ανά έτος κάθε μέλους στις εξετάσεις PALSO.

7) Αποφασίστηκε όλα τα τιμολόγια και αποδείξεις να φωτοτυπούνται και να δίνονται στο λογιστή του Συλλόγου, προκειμένου να προβαίνει στις απαιτούμενες λογιστικές εργασίες.

8) Η βασιλόπιτα να παραγγελθεί στο ζαχαροπλαστείο ¨Τζεδάκη¨.

9) Να μπει στην εφημερίδα ¨ Χανιώτικα Νέα¨ ανακοίνωση για τη κοπή της πίτας και για την Τακτική Γενική Συνέλευση.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

Πρακτικό 79ο 02 Φεβρουαρίου 2010

Απόντες: Μετζιδάκη Ρουμπίνη , Αγγελική Κοκόση

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1)Το προσεχές Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 θα μεταβούν στο Ρέθυμνο η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη , ο ταμίας κύριος Σωτηρόπουλος και ο κύριος Καραπατάκης οι οποίοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με μέλη από τα άλλα Δ.Σ των Συλλόγων της Κρήτης για θέματα που αφορούν το Παγκρήτιο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί την 1η και 2η Μαΐου 2010.

2) Να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στους εκδοτικούς οίκους Litera, Burlington, Express, Hillside Press και Longman για τις ευγενικές χορηγίες τους στην κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Να αποσταλεί φώτο μετά κειμένου στις εφημερίδες ¨Ενημέρωση¨ και ¨ ELT News¨.

3) Να αποσταλεί γράμμα στη Β’βάθμια Εκπαίδευση στο οποίο να ζητάμε την παραχώρηση των κτιρίων στα Φρούδια και στις Μουρνιές για την διεξαγωγή των εξετάσεων LAAS και EDEXCEL το Μάιο 2010 (22 & 23 Μαΐου).

4)Να ειδοποιηθούν τα μέλη των οποίων έγινε η έγκριση εγγραφής στο μητρώο μελών του Συλλόγου από τη Γενική Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 να προσέλθουν στο προσεχές Δ.Σ για να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

5)Εξουσιοδοτείται ο ταμίας του Συλλόγου κύριος Σωτηρόπουλος Χρήστος να κλείσει το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με τρίμηνη προθεσμιακή και να κάνει ανάληψη του υπόλοιπου ποσού και κατάθεσή του στην Εμπορική Τράπεζα.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

Πρακτικό 80ο 09 Φεβρουαρίου 2010

Απόντες : Χριστουλάκη Αναστασία

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Όσοι εκ των συναδέλφων δεν προσήλθαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση στις 29 Ιανουαρίου 2010, να ειδοποιηθούν μέσω SMS ή τηλεφωνικώς για το θέμα αλλαγής λογαριασμού και τράπεζας κατάθεσης των εξέταστρων (εξετάσεις LAAS & EDEXCEL) και για όσα θέματα λήφθησαν αποφάσεις στη Συνέλευση.

2) Η Πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το Δ.Σ για τη συνάντηση που είχε στο Ρέθυμνο για το Παγκρήτιο Συνέδριο με την Οργανωτική Επιτροπή και για τα θέματα που συζήτησαν. Ως εκ τούτου εγκρίνεται το ποσό των πενήντα (50) ευρώ ως αποζημίωση (οδοιπορικά) στη κυρία Βλαζάκη και κύριο Σωτηρόπουλος και εξήντα (60) ευρώ στο κύριο Καραπατάκη που μετέβηκαν στο Ρέθυμνο μαζί με την Πρόεδρο.

3) Επίσης η πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ για τα θέματα ΠΥΣΔΕ.

4) Αποφασίστηκε να ανοιχτεί λογαριασμός στη Τράπεζα Πειραιώς για την διεκπεραίωση διαφόρων οικονομικών συναλλαγών με την Ομοσπονδία.

5) Στο σημερινό Δ.Σ προσήλθαν τα νέα μέλη κος Μπλαζουδάκης Γιώργος , Δαράκη Ελένη και Στούπη Ναταλία. Έγινε το καλωσόρισμά τους στο Σύλλογο και η Πρόεδρος κυρία Βλαζάκη τους ενημέρωσε για κάθε θέμα που τους ενδιαφέρει, υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Η κυρία Μετζιδάκη Ρουμπίνη τους ενημέρωσε για το Ταμείο Αρωγής και την σπουδαιότητα του να συμμετέχουν στις εξετάσεις LAAS.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

Πρακτικό 81ο 23/02/2010

Απόντες : ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Αποφασίστηκε να καταργηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα και να μεταφερθούν τα χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς. Για το σκοπό αυτό να μεριμνήσει ο ταμίας του Συλλόγου κύριος Χρήστος Σωτηρόπουλος.

2) Επίσης αποφασίστηκε η τιμή φωτοτυπίας για τα μη μέλη και καθηγητές να είναι 1 (ένα) ευρώ ανά τεστ.

3) Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το Δ.Σ για τις επαφές που είχε με τους βουλευτές κο Μαρκογιαννάκη Χρήστο και κο Σκουλάκη Μανώλη σχετικά με το θέμα της κατάργησης διεξαγωγής εξετάσεων γλωσσομάθειας εντός των Κ.Ξ.Γ.

Επίσης η Πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ για τις επαφές που είχε με το Διευθυντή της Β’θμιας Εκπαίδευσης και το θέμα των κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν στις γλωσσομάθειας LAAS-Edexcel Μαΐου 2010.

4) Ο κύριος Καραπατάκης Αντώνης να αναλάβει να τακτοποιήσει το θέμα της διαμονής στο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο των μελών του ΔΣ στο επικείμενο συνέδριο 1 και 2 Μαΐου 2010.

5) Εστάλθη SMS στους συναδέλφους διευκρινίζοντας ότι τελικά ισχύει για την αύξηση στους μισθούς και ωρομίσθια των καθηγητών.

6) Η κυρία Ρουμπίνη Μετζιδάκη ενημέρωσε το ΔΣ για όσα ειπώθηκαν στο διευρυμένο συμβούλιο, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθώς επίσης και για θέματα του Ταμείου Αρωγής.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

Πρακτικό 82ο 09/03/2010

Απόντες oυδείς

Στο σημερινό ΔΣ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω

 1. Ο κάθε συνάδελφος μέλος του Συλλόγου εφεξής να συμβουλεύεται το λογιστή του για κάθε φύσης λογιστικό ζήτημα και όχι το Σύλλογο.
 2. Η κυρία Μυλιδάκη Μαρία ορίζεται αναπληρώτρια υπεύθυνος για τη Γερμανική Γλώσσα στην Αθήνα.

 3. Η αίθουσα του Συλλόγου να παραχωρηθεί στην EXPRESS P. στις 16 Απριλίου 2010 για την παρουσίαση εποπτικού υλικού και ομιλίας.
 4. Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις EDEXCEL περιόδου Μαΐου 2010 να σταλθούν την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

Πρακτικό 83ο 16/03/2010

Απόντες ουδείς

Στο σημερινό ΔΣ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω

 1. Να μπει ανακοίνωση στον τοπικό τύπο (Χανιώτικα Νέα και Κήρυκα) στην οποία να ευχαριστούνται δημόσια οι Βουλευτές του Ν. Χανίων κύριοι Σκουλάκης Μανώλης και Μαρκογιαννάκης Χρήστος για το ενδιαφέρον και τη διαμεσολάβηση ώστε να επιτευχθεί η απαγόρευση διενέργειας εξετάσεων γλωσσομάθειας από αλλοδαπούς οργανισμούς και ινστιτούτα εντός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
 2. Επίσης να αποσταλούν ευχαριστήρια φαξ στους ίδιους τους βουλευτές στα οποία να διαμηνύονται τα θερμά μας ευχαριστήρια για τη παρέμβασή τους στο Υπουργείο Παιδείας.
 1. Η αίθουσα του Συλλόγου να παραχωρηθεί στη EXPRESS P. την Πέμπτη 18

Μαρτίου 2010 για να γίνει παρουσίαση και ομιλία..

 1. Το γραφείο του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστό από την Μ. Πέμπτη 1 Απριλίου ως και τη Τρίτη 6 Απριλίου 2010. Να ειδοποιηθούν οι συνάδελφοι με SMS σχετικά.
 2. Αποφασίστηκε η κυρία Μετζιδάκη Ρουμπίνη να διαβάζει την εφημερίδα όσο πιο τακτικά γίνεται προκειμένου να προβαίνουμε σε ενέργειες άμεσες για διάφορα θέματα επικαιρότητας. Επίσης ανέλαβε να επικοινωνήσει με το νομικό σύμβουλο του Ταμείου Αρωγής για την ανανέωση του Κώδικα Δεοντολογίας.

 3. Στην εφημερίδα επίσης να δημοσιευτεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την απαγόρευση των εξετάσεων γλωσσομάθειας στα Κ.Ξ.Γ.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 84Ο 23/03/2010

Απόντες ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 1. Να αποσταλεί επιστολή στους συναδέλφους στην οποία να ενημερώνονται για την περίοδο που το γραφείο θα παραμείνει κλειστό, Πάσχα δηλαδή, από Μ.Πέμπτη 1 Απριλίου έως και Τρίτη του Πάσχα 6 Απριλίου 2010.Επίσης να ενημερώνονται για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαΐου 2010 και να δηλώσουν υποψηφιότητα όσοι το επιθυμούν. Επίσης να αποσταλούν έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας στα οποία ρητώς και κατηγορηματικώς τονίζεται ότι απαγορεύεται η διενέργεια εξετάσεων γλωσσομάθειας εντός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

 2. Να δοθεί το ποσό των διακοσίων (200) Ευρώ στη γραμματέα του Συλλόγου κυρία Καλλιόπη Παπασηφάκη ως bonus παραγωγικότητας.
 3. Στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς στον οποίο μεταφέρθηκαν όλα τα χρήματα από την Εμπορική Τράπεζα, το Δ.Σ αποφασίζει να αναγραφούν τα ονόματα των κυρίων Σωτηρόπουλου Χρήστου και Καραπατάκη Αντώνη στο βιβλιάριο της Τράπεζας για να προβαίνουν σε καταθέσεις και αναλήψεις.

 4. Να αγοραστούν δύο (2 ) walkie –talkie για να χρησιμοποιηθούν στις εξετάσεις λόγω βλάβης των δύο άλλων.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 85Ο 07/04/2010

Απόντες Κοντουδάκης Αντώνης

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 1. Όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη κατά τους θερινούς μήνες, οφείλουν να καταθέσουν μια αίτηση στο Δήμο που ανήκει το φροντιστήριό τους και να δηλώνουν το διάστημα το οποίο θα παραμένει κλειστό το φροντιστήριο τους.

 2. Να ειδοποιηθεί ο δικηγόρος του Συλλόγου ώστε να ετοιμάσει έγγραφο στο οποίο να ζητείται δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές του Συλλόγου στις 6 Μαΐου 2010. Να ετοιμαστεί η κάλπη και τα ψηφοδέλτια για τις αρχαιρεσίες. Να δοθεί δελτίο τύπου στην εφημερίδα 3,4 και 5 Μαΐου 2010.

 3. Μετά τις εκλογές ωα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το συνέδριο της Ομοσπονδίας στα τέλη Αυγούστου στη λίμνη Πλαστήρα στη Καρδίτσα.(ποιοι θα πάνε, αν θα διοργανωθεί εκδρομή κ.λ.π).

 1. Να δοθούν οδοιπορικά στη κυρία Κοκόση και κύριο Σωτηρόπουλο για τη μετάβαση στο Ρέθυμνο για την συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του Παγκρήτιου Συνέδριου την Τετάρτη 7 Μαΐου 2010.

 2. Να δοθεί το ποσό των διακοσίων (200) Ευρώ σε δεκαπεντάχρονο μαθητή στη Λαμία ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική λόγω ατυχήματος.

 3. Να ειδοποιηθεί ο κύριος Χατζηδάκης διευθυντής Λυκείου Μουρνιών ΕΠΑΛ για τη δημιουργία των απαραίτητων σχεδιαγραμμάτων για τις εξετάσεις Μαΐου 2010.

 4. Το νέο Δ.Σ που θα προκύψει για τις εκλογές να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του Συλλόγου κύριο Σταματάκη για τη μίσθωση.

 5. Να σταλεί δελτίο τύπου στην εφημερίδα για το Παγκρήτιο Συνέδριο στις 29 και 30 Απρίλη.Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 να σταλθεί SMS στους συναδέλφους στο οποίο να ενημερώνονται για το Παγκρήτιο Συνέδριο.
 6. Να σταλθεί στη Β’θμια Εκπαίδευση φωτοαντίγραφο του νόμου που απαγορεύει την διενέργεια εξετάσεων γλωσσομάθειας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 86Ο 20/04/2010

Απόντες ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Για τις εκλογές της 6 Μαΐου 2010 να ζητηθεί δικαστικός αντιπρόσωπος από το Πρωτοδικείο Χανίων. Για το σκοπό αυτό εστάλη σχετικό έγγραφο.

 2. Στο εξής οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και κινητών τηλεφώνων θα εξοφλούνται πλέον με πάγια τραπεζική εντολή στη Τράπεζα Πειραιώς και όχι στη Εμπορική Τράπεζα.

 3. Εγκρίνεται το ποσό των εξήντα (60) Ευρώ ως αποζημίωση για την μετάβασή τους στη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του Παγκρήτιου Συνέδριου στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 07/04/2010.

 4. Να ζητηθούν προσφορές για την αγορά μισής παλέτας φωτοτυπικού χαρτιού.

 5. Εστάλη επιστολή στον Βουλευτή του Ν.Χανίων κύριο Σκουλάκη στη οποία ζητείται η αρωγή του για την διαμεσολάβησή του ώστε να επιτευχθεί συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Γεωργακόπουλο.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 87Ο 27/04/2010

 

Απόντες ουδείς

 

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

1)Την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 θα παραχωρηθεί η αίθουσα του Συλλόγου στο British Council για τη διεξαγωγή ενός workshop για την αλλαγή εξετάσεων προφορικών FCE.

2) Την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 να μπει δελτίο τύπου στην εφημερίδα το οποίο να ενημερώνει για το συνέδριο Κρήτης 1 και 2 Μαΐου 2010 στο Ρέθυμνο.

3) Να αγοραστεί μια παλέτα φωτοτυπικό χαρτί από τον Περατσάκη Λεωνίδα αφού έκανε την πιο συμφέρουσα προσφορά.

4) Να σταλθεί SMS στους συναδέλφους την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 το οποίο θα ενημερώνει για το Συνέδριο Κρήτης και τις εκλογές του Συλλόγου.

5) Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 να σταλθεί SMS στους συναδέλφους το οποίο να τους υπενθυμίζει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2010.

6) Οι συνάδελφοι δικαιούνται δωρεάν ένα αντίγραφο των δύο (2) τελευταίων εξεταστικών περιόδων.

7) Να μπει ανακοίνωση στην εφημερίδα στις 4,5 και 6 Μαΐου 2010 για τις εκλογές στις 6 Μαΐου 2010.

8) Να δοθεί το ποσό των 180,00 Ευρώ στο δικηγόρο του Συλλόγου για να το καταθέσει στο Πρωτοδικείο για την αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπου ο οποίος θα παρίσταται στις εκλογές του Συλλόγου στις 6 Μαΐου 2010.

 

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 88Ο 04/05/2010

Απόντες:ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 θα παραχωρηθεί η αίθουσα του Συλλόγου στην Burlington για να πραγματοποιήσει ομιλία.

2) Η αίθουσα του Συλλόγου θα παραχωρηθεί στον εκδοτικό οίκο ANDREW BETSIS την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 για να πραγματοποιήσει ομιλία.

3) Έγινε συζήτηση για το Παγκρήτιο Συνέδριο του Ρεθύμνου και εκφράστηκαν γνώμες και απόψεις σχετικά με την οργάνωση κλπ. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη πρότεινε να υπάρξει συζήτηση των προεδρείων Συλλόγου Palso της Κρήτης σχετικά με την ονομασία «Παγκρήτιο» και το ποιος τελικά φέρει την ευθύνη της οργάνωσης κάθε φορά που πραγματοποιείται.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1Ο 06/05/2010

Σήμερα Πέμπτη 06/05/2010 και ώρα 15.00 μμ συγκεντρωθήκαμε στα Γραφεία του Συλλόγου Palso οδός Παρθενίου Κελαϊδή 72 και συστηθήκαμε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος : Βλαζάκη Ελένη 59 ψήφοι

Γραμματέας : Κοντουδάκης Αντώνης 46 ψήφοι

Ταμίας : Σωτηρόπουλος Χρήστος 51 ψήφοι

Αντιπρόεδρος : Καραπατάκης Αντώνης 50 ψήφοι

Έφορος Palso: Χριστουλάκη Αναστασία 45 ψήφοι

Έφορος Τύπου

Δημ.Σχέσεων: Μετζιδάκη Ρουμπίνη 53 ψήφοι

Έφορος

Περιουσίας : Κοκόση Αγγελική 35 ψήφοι

Αναπλ.Μέλος: Λιοδάκη Χριστουλάκη Ολυμπία 25 ψήφοι

Ελεγκτική Επιτροπή

Βεζυράκη Μαίρη 45 ψήφοι

Μαρμαριτσάκη Αικατερίνη 40 ψήφοι

Μιχελάκη – Βαλυράκη Άννα 38 ψήφοι

Αναπλ.Μέλος

Νικολάου – Κουτσουπάκη Μαριλένα 33 ψήφοι

Να σταλεί γράμμα στην Ομοσπονδία – Συλλόγους και στα δικά μας μέλη. Εξουσιοδοτούνται οι κύριοι Σωτηρόπουλος Χρήστος και Καραπατάκης Αντώνης να μας εκπροσωπούν στις Τράπεζες.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2Ο 11/05/2010

Απόντες: Ρουμπίνη Μετζιδάκη

1) Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το Δ.Σ για την κατ’ιδίαν συνάντηση που είχε με την συνάδελφο κυρία Δρούτσου, μετά από καταγγελία που έγινε στο Σύλλογο ότι διενεργεί εξετάσεις γλωσσομάθειας CITY & GUILDS στο φροντιστήριό της. Της έγιναν συστάσεις και ενημερώθηκε για το τι ισχύει σύμφωνα με το νόμο και τις οδηγίες της Β’θμιας Εκπαίδευσης σχετικά .

2) Το έγγραφο στο οποίο ζητείται από τη ΔΕΗ η επαρκής ηλεκτροδότηση των κτιρίων στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις PALSO – EDEXCEL στις 22 και 23 Μαΐου 2010, θα το προσκομίσει ο ταμίας κύριος Σωτηρόπουλος στη ΔΕΗ κατ’ιδίαν.

3) Θα μπει ανακοίνωση στην εφημερίδα Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαΐου για τις εξετάσεις PALSO – EDEXCEL για το που θα διενεργηθούν και ότι τα προφορικά θα διενεργηθούν στο Ξενοδοχείο Σαμαριά.

4) Να ετοιμαστεί και να αποσταλεί στους συναδέλφους στη διάρκεια του καλοκαιριού επιστολή στην οποία θα πληροφορούνται για την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 2 Σεπτεμβρίου, τα θέματα που θα συζητηθούν σ’αυτήν και το συνέδριο της Ομοσπονδίας στη Καρδίτσα.

5) Να αποσταλεί sms στους συναδέλφους στο οποίο να ενημερώνονται για το διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστό το γραφείο το καλοκαίρι , για τη συνέλευση του Σεπτέμβρη και το συνέδριο της Ομοσπονδίας.

6) Το Δ.Σ ομόφωνα συμφώνησε να γίνουν περικοπές στα έξοδα διενέργειας των προφορικών εξετάσεων του EDEXCEL, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του Συλλόγου. Για το λόγο αυτό θα προσφερθεί ένα σάντουιτς αντί του ποσού των 15 Ευρώ την ημέρα μιας και η αποζημίωση των οδοιπορικών είναι ούτος ή άλλως υψηλότερη από το ότι θα ήταν αν χρησιμοποιούσαν δημόσιο μεταφορικό μέσο, δηλαδή λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

7) Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη πρότεινε να γίνει συζήτηση του θέματος αυτού στη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, δηλαδή η πιο οικονομική διενέργεια γενικά των εξετάσεων.

Συμπληρωματικό

8) Σήμερα το νέο Δ.Σ. ήλεγξε το βιβλίο περιουσίας του Συλλόγου και παρέλαβε ό,τι αναγράφεται σ΄αυτό βάσει της τελευταίας καταμέτρησης – καταγραφής της περιουσίας στις 20.10.2009 και λαμβάνοντας υπ΄όψιν το τελευταίο πρωτόκολλο καταστροφής εξοπλισμού με ημερομηνία 20.10.2009.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3Ο 18/05/2010

Απόντες: ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Να πληρωθεί ο δικηγόρος του Συλλόγου κύριος Λιονάκης για τις ενέργειες προς όφελος μελών του Συλλόγου ( επίδοση εξωδίκων σε πελάτες συναδέλφων οι οποίοι τους οφείλουν δίδακτρα κλπ ).

2) Να μπουν ανακοινώσεις στην εφημερίδα για την ημερομηνία των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL.Επίσης να διακοπεί η συνδρομή στην εφημερίδα όσο καιρό το γραφείο θα παραμείνει κλειστό, δηλαδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

3) Να αγοραστούν βουτήματα τα οποία θα προσφερθούν στους επιτηρητές στις εξετάσεις και για τα δύο εξεταστικά κέντρα ( Μουρνιές – Φρούδια ).

4) Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των κτιρίων στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις ο κύριος Σωτηρόπουλος μετέβη στη ΔΕΗ όπου προσκόμισε το σχετικό έγγραφο.

5) Στους εξεταστές των προφορικών στο « Σαμαριά» θα δοθεί mini lunch στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου.

6) Η κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε για τις νέες άδειες που ενέκρινε το ΠΥΣΔΕ.

7) Να αγοραστεί χαρτί κουζίνας και χειροπετσέτες για τις ανάγκες του γραφείου του Συλλόγου.

8) Έγιναν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπεύθυνους security για την απρόσκοπτη προσκόμιση των θεμάτων των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL

και την παραλαβή των Exam papers μετά το πέρας των εξετάσεων.

9) Κατόπιν διερεύνησης των πιο πρόσφορων και συμφερόντων επιτοκίων από τράπεζες αποφασίστηκε τα χρήματα του Συλλόγου να παραμείνουν στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με επιτόκιο 3,60 %.

10) Το Δ.Σ εξουσιοδοτεί έναν εκ των δύο, Χρήστο Σωτηρόπουλο ( ταμίας ) ή Αντώνη Καραπατάκη ( αντιπρόεδρο) για όλες τις συναλλαγές που έχουν να κάνουν με τη Παγκρήτια Τράπεζα.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 4Ο 25/05/2010

Απόντες: Κοντουδάκης Αντώνης

Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις εξετάσεις PALSO- EDEXCEL.

1)Ομόφωνη απόφαση να εγκαταλείψουμε το Ξενοδοχείο Σαμαριά γιατί είναι πολύ ακριβές οι τιμές του. Οι εξετάσεις να γίνονται σε δημόσια κτίρια (γυμνάσια -λύκεια ).

Να ζητάμε τα κτίρια από τη σχολική επιτροπή και όχι από τη δ/ση Β’θμιας Εκ/σης.

Να αναγράφεται η αμοιβή , Δ/ντη σχολείου 90 Ευρώ την ημέρα και 150 Ευρώ την ημέρα για τη σχολική επιτροπή. Να γίνει έρευνα για χαμηλότερες τιμές σε άλλα ξενοδοχεία για τη διαμονή των εξεταστών.

2)Να γίνει συνάντηση όλων των αντιπροσώπων την Τρίτη 01/06/2010 για να συζητηθούν τα θέματα που έχουμε για την συνέλευση της Ομοσπονδίας.

3) Να γίνει συνάντηση με το τμήμα Εμπορίου να συζητηθούν θέματα που μας αφορούν. Ήδη εστάλη sms σε όλους τους συναδέλφους ότι πρέπει να ενημερώνουν το τμήμα εμπορίου για τις τιμές που ισχύουν το 2009 – 2010.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5Ο 01/06/2010

Απόντες: ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Ομόφωνα αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. να ανανεωθεί η σύμβαση της γραμματέας κυρίας Παπασηφάκη Καλλιόπης για την προσεχή σχολική χρονιά 2010-2011. Ως εκ τούτου δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση της πρώην γραμματέως κυρίας Σεϊμένη Ελίζας. Ο υπεύθυνος γραφείου και γραμματέας του Συλλόγου κύριος Κοντουδάκης Αντώνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Σεϊμένη και της διαβίβασε την απόφαση ξεφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες των μελών του Συλλόγου για όσα προσέφερε στο Σύλλογο όλα τα χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε για το γραφείο.

2) Έγινε συζήτηση προτάσεων για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία και το Ταμείο Αρωγής, οι οποίες θα υποβληθούν στη Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων στην Αθήνα 26 και 27 Ιουνίου 2010, και τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 στη συνέλευση του Ταμείου Αρωγής.

3) Ετοιμάστηκε επιστολή που θα σταλεί στους συναδέλφους εντός αυτής της εβδομάδας η οποία θα τους ενημερώνει για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2010 και τα θέματα της συνέλευσης και για το συνέδριο της Ομοσπονδίας στη Λίμνη Πλαστήρα.

4) Μετά την προφορική καταγγελία της κυρίας Πόπης Δασκαλάκη για τη συνέταιρο της κυρία Πατεράκη Δήμητρα στο Κ.Ξ.Γ. «ΔΙΓΛΩΣΣΟ» αποφασίστηκε να της σταλεί επιστολή συστημένη στην οποία θα προσκαλείται να παραστεί στο Δ.Σ. στις 15 Ιουνίου 2010, και να δώσει εξηγήσεις. Να ενημερωθεί επίσης ότι παύει να είναι μέλος του Συλλόγου μετά από την διάλυση της εταιρείας που είχε με την κυρία Δασκαλάκη.

5) Να σταλεί διόρθωση sms στα μέλη του Συλλόγου στο οποίο θα ενημερώνονται ότι το γραφείο θα είναι κλειστό από της 1 Ιουνίου ως την 31 Αυγούστου.

6) Να δοθεί το ποσό των 200 Ευρώ (διακόσια ευρώ) ως bonus παραγωγικότητας στη γραμματέα του Συλλόγου κυρία Παπασηφάκη Καλλιόπη.

7) Να αγοραστεί δώρο το οποίο να δοθεί στο Σύλλογο Ξάνθης – Κομοτηνής στο προσεχές συνέδριο 11,12,13 Ιουνίου 2010 στο οποίο θα εκπροσωπήσει το Σύλλογο ο γραμματέας του Συλλόγου κύριος Κοντουδάκης Αντώνης.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6ο 15/06/10

Απόντες: Κοντουδάκης Αντώνης

1)Να ενημερωθούν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι να μην στέλνουν με γενική Courier επειδή δεν κάνουν διανομή απογευματινές ώρες.

2)Διαγραφή Γιαννακάκη Αγγελικής λόγω διορισμού της στο δημόσιο.

3)Διαγραφή Αλυγιζάκη Ιωσήφ κατόπιν αιτήσεως του διότι μετακομίζει στο εξωτερικό.

4)Να σταλθεί επιστολή στην εισαγγελία Πρωτοδικών να ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος δεν είναι πλέον κατάλληλος να επιλέγει από τα μέλη του για διερμηνείς και ότι πρέπει να απευθύνονται στους μεταφραστές.

5)Γενική ενημέρωση για οτιδήποτε θα συζητηθεί από τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

6)Να ενημερωθούν τα μέλη στη Γ.Σ. ότι δεν συμφέρει το Σύλλογο να βγάζει φωτοτυπίες και να ξανασυζητηθεί για τα BOOKLETS.

7)Σε αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου και αντικατάσταση του χαλασμένου φωτοτυπικού, αποφασίστηκε η αγορά ενός πολυμηχανήματος CANON μετά από έρευνα αγοράς από το E-SHOP του οποίου η αξία δεν ξεπερνά τα 1000 (χίλια) Ευρώ.

8)Έγινε ενημέρωση και παρατηρήσεις στην κυρία Πατεράκη.

Επίσης πρέπει να αντικατασταθούν τα χαλασμένα cd- players.Nα γίνει έρευνα αγοράς.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7ο 02/09/2010

 Απόντες: ουδείς

 1. Εξουσιοδοτείται ο ταμίας του Συλλόγου κύριος Σωτηρόπουλος Χρήστος να προβεί στην ανανέωση κλεισίματος των χρημάτων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση.
 2. Αποφασίστηκε να έρχεται η καθαρίστρια 2 φορές το μήνα.

 3. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το Δ.Σ για την δημοσίευση συγχαρητήριας ανακοίνωσης στο τοπικό Τύπο για την επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και στις εξετάσεις γλωσσομάθειας PALSO – EDEXCEL.
 4. Να μπει ανακοίνωση στην εφημερίδα για την ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους 2010 – 2011 η οποία θα είναι στις 20 Σεπτεμβρίου 2010.

 5. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η αγορά νέου Η/Υ κατόπιν αξιολόγησης των προσφορών από το κατάστημα Video – Computer σε αντικατάσταση του παλαιού.
 6. Έγινε συζήτηση για την Διημερίδα μέσα στο 2011 με πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής 4 – 5 Ιουνίου και με θέμα «Πολύ – Πολιτισμική Κοινωνία».

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8Ο 28/09/2010

Απόντες: ουδείς

 1. Αποφασίστηκε να αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του Συλλόγου το Καταστατικό του Ταμείου Αρωγής.

 2. Να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο γραφείο του Συλλόγου και στις 10 το πρωί. Να ενημερωθούν τα μέλη τα μέλη με sms. Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση των μελών για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων για την συμμετοχή στις εξετάσεις EDEXCEL μέσω υπολογιστή. Επίσης τα μέλη θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις για την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας. Επίσης θα συζητηθούν θέματα σχετικά με συναδέλφους και την συμπεριφορά τους προς άλλα μέλη, καθώς και το θέμα της Διημερίδας.
 3. Να έρθουν στο προσεχές Δ.Σ την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 οι κάτωθι: Μπραουδάκη Μαρία, Πολάκη Μαρία – Μισέλ, Δασκαλάκη Καλλιόπη, ώστε να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματά τους ως νέα μέλη του Συλλόγου μετά από την έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σεπτεμβρίου.
 4. Να γίνει από την γραμματέα εκκαθάριση του μητρώου Μελών του Συλλόγου.

 5. Ο κύριος Σωτηρόπουλος Χρήστος ενημέρωσε το Δ.Σ για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παραπλανητικής διαφήμισης της αλυσίδας Κέντρων Ξένων Γλωσσών AXON.
 6. Να αγοραστεί ένα δώρο κατά προτίμηση ένα τοπικό προϊόν και να δοθεί στην κυρία Τσατσαμπά όταν έρθει για να κάνει ενημέρωση για τις αλλαγές στις εξετάσεις EDEXCEL.
 7. Να σταλεί επιστολή στην κυρία Δήμητρα Πατεράκη ότι δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί την πινακίδα PALSO αφού δεν είναι μέλος του Συλλόγου.
 8. Να σταλεί ένα φάξ στην Ομοσπονδία το οποίο θα τους ενημερώνει για την ημερομηνία διεξαγωγής της διημερίδας μας 4 και 5 Ιουνίου 2011.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9Ο 05/10/2010

Απόντες : ουδείς

 1. Να σταλθεί sms στα μέλη του Συλλόγου ενημερώνοντας για την προσεχή Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 08/10/10 και ώρα 10 πμ. Θέματα της Συνέλευσης, ο Κώδικας Δεοντολογίας, η υποχρεωτική ηλεκτρονική πλέον υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιους των εξετάσεων Palso – Edexcel και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
 2. Να φωτοτυπηθεί και να δοθεί στα μέλη έντυπο της Ομοσπονδίας με θέμα: “Απόψεις και θέσεις των Κ.Ξ.Γ. PALSO.”
 3. Στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Γλωσσών θα μεταβούν οι κύριοι Σωτηρόπουλος Χρήστος και Βασιλομανωλάκης Κυριάκος για τελευταία φορά μιας και χρειάζεται να παραδώσει την εργασία της προηγούμενης χρονιάς.

 4. Να δοθεί το ποσό των εκατό ευρώ (100,00 Ευρώ) στο λογιστή κύριο Αντωνακάκη για την για την φοροτεχνική ενημέρωση που έκανε στην πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σεπτέμβρη.

 5. Στο Δ.Σ προσήλθαν τα νέα μέλη ήτοι Μπραουδάκη Μαρία, Πολάκη Μαρία, Δασκαλάκη Πόπη. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και γενικά για θέματα τήρησης Κώδικα Δεοντολογίας, εξετάσεις PALSO, EDEXCEL, Ταμείο Αρωγής κλπ.
 6. Να ειδοποιηθούν οι κυρίες Μονογιού Ειρήνη και Ορφανουδάκη Μαρία για να μεταβεί η μία εκ των δυο στην Επιτροπή Γλωσσών στην Αθήνα.

 7. Να αγοραστεί ένα δώρο μέχρι 50,00 Ευρώ για την κυρία Τσατσαμπά του EDEXCEL.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 10ο 12/10/2010

Απόντες : ουδείς

Στο σημερινό Δ.Σ συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Η κυρία Μυλιδάκη, ο κύριος Σωτηρόπουλος και ο κύριος Βασιλομανωλάκης θα λάβουν τετρακόσια Ευρώ (400,00) έκαστος για αποζημίωση για την μετάβασή τους στην Αθήνα και στη συμμετοχή τους στις επιτροπές γλωσσών ( Γερμανικά, Αγγλικά) την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010.

 2. Ο κύριος Σωτηρόπουλος ενημέρωσε το Δ.Σ. για ό,τι συζητήθηκε στη Επιτροπή Γλωσσών και έγινε το ίδιο και από τη κυρία Μυλιδάκη αλλά τηλεφωνικώς και θα φέρει ένα report Σύλλογο.
 3. Ειδοποιήθηκε ο κύριος Ζαχαρίου ο οποίος ήρθε αμέσως στο γραφείο του Συλλόγου και έδωσε διευκρινήσεις για τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν εις βάρος του στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 08/10/2010.

 4. Η κυρία πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τη συνάντηση με το δικηγόρο του Συλλόγου κύριο Λιονάκη σχετικά με το εξώδικο που έστειλε στο Σύλλογο η κυρία Πατεράκη Δήμητρα. Παρόντες στη συζήτηση ήταν η κυρία Μετζιδάκη και ο κύριος Κοντουδάκης. Φυσικά ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με εξώδικο.

 5. Να ερευνηθεί το θέμα της κυρίας Μητράκη – Τροχαλάκη . Το θέμα της πληρωμής συνδρομών και της παρουσίας της στις συνελεύσεις.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11Ο 26/10/2010

Απόντες: Σωτηρόπουλος Χρήστος,Καραπατάκης Αντώνης, Χριστουλάκη Αναστασία

 1. Η κυρία Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για την επιστολή που έστειλε στο βουλευτή κύριο Σκουλάκη Μανώλη κατόπιν προτροπής της Ομοσπονδίας στην οποία παρακαλείται να διαμεσολαβήσει σε αρμόδιους υπουργούς και φορείς σχετικά με τη μη δημιουργία τμημάτων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από τα Κέντα Ελευθέρων Σπουδών.

 2. Το ΔΣ έλαβε γνώση για το δεύτερο εξώδικο που εστάλη από την κυρία Πατεράκη Δήμητρα, κατόπιν αποστολής και απάντησης του Συλλόγου στο πρώτο που μας εστάλη από την προαναφερθείσα.

 3. Έγινε συζήτηση για τις επικείμενες εξετάσεις γλωσσομάθειας Palso – Edexcel και ετονίσθη το θέμα της μειωμένης συμμετοχής υποψηφίων στις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2010. Έγιναν σκέψεις για τη χρήση άλλου ξενοδοχείου για την διενέργεια των προφορικών εξετάσεων. Το θέμα θα διερευνηθεί από τις κυρίες Χριστουλάκη και Κοκόση.
 4. Για τη διημερίδα να βρεθεί ομιλητής για το θέμα “ Πλεονεκτήματα της διδασκαλίας σε ομάδα έναντι της ατομικής διδασκαλίας”
 5. Στο επόμενο ΔΣ να κληθεί η σπιτονοικοκυρά για να συζητηθεί το θέμα του ενοικίου.

 6. Να σταλεί επιστολή στους Μπαλωμενάκη Κίτυ , Νταουκάκη Ευαγγελία και Γαλανάκη Αλέξανδρο στην οποία να ενημερώνονται για τη διαγραφή τους από το Σύλλογο και να κατεβάσουν την πινακίδα PALSO.
 7. Να δοθούν 350 Ευρώ ως αμοιβή στο δικηγόρο Λιονάκη Ιωάννη για την εργασία του για το Σύλλογο και την εξώδικο απάντηση διαμαρτυρία στην κυρία Πατεράκη Δήμητρα.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12Ο 02/11/2010

Απόντες: ουδείς

 1. Ο κύριος Καραπατάκης Αντώνης υπέβαλλε σχεδιάγραμμα του 1ου Γυμνασίου Χανίων και αποφασίστηκε οι εξετάσεις PALSO – EDEXCEL Μαΐου 2010 να γίνουν εκεί και να αφήσουμε το εξεταστικό κέντρο στα Φρούδια ( 9o Γυμνάσιο).
 2. Έγινε έρευνα για την χρήση ξενοδοχείου προκειμένου να διενεργηθούν οι προφορικές εξετάσεις Μαΐου 2010. Μόλις υπάρξουν οι πιο συμφέρουσες προσφορές να αποφασιστεί πιο ξενοδοχείο θα είναι αυτό.

 3. Οι εξετάσεις EDEXCEL Δεκεμβρίου 2011 θα διενεργηθούν στο ΕΠΑΛ Μουρνιών ( προφορικά και γραπτά ).
 4. Έγινε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του γραφείου του Συλλόγου και συζητήθηκε το θέμα του ενοικίου. Η Πρόεδρος περίγραψε την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Συλλόγου ( λόγω μειωμένων συμμετοχών στις εξετάσεις PALSO ) και πρότεινε το ενοίκιο να κατέβει στα 500 Ευρώ. Ο ιδιοκτήτης συμμερίστηκε την άποψη του ΔΣ και πρότεινε το ποσό των 600 Ευρώ ως ενοίκιο για ένα χρόνο. Τελική απόφαση δεν ελήφθη και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και όταν αποφασίσουν θα το συζητήσουν ξανά.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 13Ο 09/11/2010

Απόντες Κοκόση Αγγελική, Μετζιδάκη Ρουμπίνη

 1. Κατόπιν σχετικής επιστολής από την ΠΟΙΚΞΓ εστάλη υπόμνημα της Ομοσπονδίας και της ΠΕΙΕΠ στους Υπουργούς Παιδείας και στους Γεν. Γραμματείς του ΥΠΕΠΘ και τον πρόεδρο ΕΚΕΠΙΣ. Το υπόμνημα έχει σχέση με το θέμα της συνέχισης απαγόρευσης της συστέγασης ΚΞΓ με ΕΕΣ. Ο Σύλλογος Χανίων ενώνοντας τη φωνή του με την Ομοσπονδία διεμήνυσε στους παραπάνω υπευθύνους ( υπουργούς και γραμματείς ) την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στο υπόμνημά μας.

 2. Ο κύριος Καραπατάκης Αντώνης ανέλαβε να διερευνήσει την αγορά για την προμήθεια χαρτιού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρο από τους εξεταζόμενους PALSO – EDEXCEL , μιας και η χρήση χαρτιού Α4 απεδείχθη πολύ ακριβή.
 3. Ο Σύλλογος μας έστειλε στην Ομοσπονδία το μητρώο μελών μας.

 4. Έγινε διευθέτηση εκκρεμοτήτων για τις επικείμενες εξετάσεις EDEXCEL και LAAS.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14Ο 16/11/2010

Απόντες : ουδείς

 1. Μετά από συζήτηση για τι θέμα της μίσθωσης του γραφείου του Συλλόγου ( και μόνο η αίθουσα της γραμματείας) αποφασίστηκε να προτείνουμε στον εκμισθωτή ( ιδιοκτήτη) το ενοίκιο των 300 Ευρώ και για τρία χρόνια και στη συνέχεια η αύξηση να είναι ως ορίζει ο εκάστοτε νόμος περί μίσθωσης ακινήτων.

 2. Εστάλη επιστολή φαξ στην σχολική επιτροπή του ΕΠΑΛ Μουρνιών στην οποία ζητείται το κτίριο για τη διενέργεια των εξετάσεων PALSO – EDEXCELπεριόδου Δεκεμβρίου 2010.
 3. Η πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την αποστολή των σχετικών εγγράφων στη Υφυπουργό Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου.

 4. Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό αύριο 17 Νοέμβρη ως bonus στην γραμματέα για το χρόνο που εργάζεται πέρα του ωραρίου της.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15Ο 30/11/2010

Απόντες: ουδείς

 1. Αποφασίστηκε η διημερίδα να γίνει στις 11 και 12 Ιουνίου 2011.

 2. Συζητήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για την διεξαγωγή των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL Δεκεμβρίου 2010.
 3. Να σταλεί e-mail σ΄ όλους τους Συλλόγους Palso στην επικράτεια και Κύπρο με ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Με την έλευση του νέου έτους να σταλθούν ευχετήριες κάρτες στους νέους δημάρχους του Νομού Χανίων και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ανάληψη καθηκόντων τους και για το νέο έτος.

 1. Αποφασίστηκε να ζητηθούν προσφορές για την αλουμινοκατασκευή διαχωριστικό για το γραφείο.

 1. Μετά την πρόταση του ΔΣ στον εκμισθωτή του γραφείου, έγινε αποδεκτή η πρόταση μας η οποία ορίζει να εκμισθώνει ο Σύλλογος το μισό γραφείο από αυτό που έχει τώρα, έναντι των 300 Ευρώ μηνιαίως για δύο χρόνια, και στη συνέχεια η αύξηση θα καθορίζεται από τον εκάστοτε νόμο για τα ενοίκια .
 2. Μετά από εισήγηση του ταμία κου Σωτηρόπουλου αποφασίστηκε να ξανακλείσουμε με προθεσμιακή κατάθεση στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα διάρκειας τριών μηνών το κεφάλαιο συν τους όποιους τόκους προκύψουν από το άνοιγμα στις 10/12/2010.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 16Ο 14/12/2010

Απόντες: ουδείς

1) Ο ταμίας του Συλλόγου κύριος Σωτηρόπουλος θα προσκομίσει στα γραφεία της ΔΕΗ επιστολή, στην οποία θα ζητείται από την υπηρεσία απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του

κτιρίου ΕΠΑΛ Μουρνιών στο οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις PALSO – EDEXCEL το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010.

2) Αποφασίστηκε να μπει ανακοίνωση στα “ Χανιώτικα Νέα “ η οποία να ενημερώνει τους όποιους ενδιαφερόμενους για την ημερομηνία των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL και

τον τόπο διεξαγωγής και των γραπτών και των προφορικών εξετάσεων στο ΕΠΑΛ Μουρνιών το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010. Η ανακοίνωση να δημοσιευθεί την

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

3) Εστάλη επιστολή στις κάτωθι Υπουργούς κα Διαμαντοπούλου, κα Γεννηματά και κα Χριστοφιλοπούλου στην οποία ζητείται να λάβουν τη σχετική μέριμνα ώστε να μην

επιτραπεί η συστέγαση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Στην επιστολή επισυνάπτηκε και το μητρώο μελών του Συλλόγου Χανίων.

4) Συζητήθηκαν και επιλύθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή των εξετάσεων.

5) Κατόπιν υποβολής δύο (2) προσφορών για την κατασκευή διαχωριστικού από αλουμίνιο στο μπροστινό γραφείο έγινε αποδεκτή η πιο συμφέρουσα πρόταση του γραφείου

“ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ “ του Θεοδωσάκη Στυλιανού.

6) Να ειδοποιηθεί το γραφείο του Πατσουμαδάκη, υπεύθυνο για την ασφάλεια του γραφείου να ενεργήσει τα δέοντα εν όψει της μετακόμισης και στέγασης του γραφείου

μόνο στο μπροστινό χώρο.

7) Αποφασίστηκε από το ΔΣ να γίνει προσπάθεια πώλησης ειδών πάγιου εξοπλισμού εν όψει της μετακόμισης σε μικρότερο χώρο.

8) Όσον αφορά δε τις γενικές συνελεύσεις αυτές θα πραγματοποιούνται από το νέο χρόνο 2011 είτε σε αίθουσα συνεδριάσεων της Τράπεζας Χανίων είτε στην αίθουσα

συνεδριάσεων του Εμπορικού, Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 17Ο 21/12/2010

Απόντες: Αγγελική Κοκόση

1)Αποφασίστηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση να γίνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 π.μ. Τα θέματα θα είναι:

α) Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2010

β) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Προϋπολογισμός 2011

δ) Εξετάσεις PALSOEDEXCEL

ε) Ταμείο Αρωγής

στ) Διημερίδα 11 και 12 Ιουνίου 2011.

Ο χώρος πραγματοποίησης της συνέλευσης θα αποφασιστεί στο προσεχές ΔΣ την Τρίτη 11/01/2011. Η πρόεδρος ανέλαβε να ρωτήσει το Εμπορικό Επιμελητήριο για την διάθεση της αίθουσάς του.

2)Γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ η από 15/12/2010 λήψη επιστολής από την κυρία Δήμητρα Πατεράκη στην οποία εγκρίνεται η μεταφορά του Κ.Ξ.Γ της στη νέα διεύθυνση

Μ. Μεταξάκη 18, Πανελλήνιο, από την Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Χανίων.

3)Επίσης το ΔΣ ενημερώθηκε για την άρση άδειας ίδρυσης Κ.Ξ.Γ. της Μητράκη Ιωάννας του Χαρίδημου στη Δ. Μιχελογιάννη 27, Λενταριανά – Χανιά.

Η άρση έγινε από την ΔΝ/ΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Χανίων.

4)Το γραφείο θα μείνει κλειστό στις 24 Δεκ, 27 Δεκ, 28 Δεκ και 31 Δεκεμβρίου εκτός από τις επίσημες αργίες των διακοπών.

5)Αποφασίστηκε να γίνει βάψιμο του γραφείου εν όψει και της μετακόμισης στο χώρο μπροστά.

6)Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο για την διενέργεια των εξετάσεων PALSO- EDEXCEL το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010. Όλα πήγαν καλά και όσα προβλήματα ενέσκηψαν αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους.

7)Να σταλθεί sms στους συναδέλφους ενημερώνοντας τους για τις μέρες που θα είναι κλειστό το γραφείο στις διακοπές και με ευχές για τα Χριστούγεννα.

Για το Δ.Σ.

H Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης