Παρασκευή , 10 Ιούλιος 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρακτικά Δ.Σ. 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 18Ο 11/01/2011

Απόντες: Σωτηρόπουλος Χρήστος

 1. Αποφασίστηκε να σταλούν φαξ με ευχές στο νέο περιφερειάρχη Κρήτης, στο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στους έξι νέους δημάρχους του Νομού Χανίων.

 2. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί γράμμα στα μέλη του Συλλόγου για να ενημερωθούν για την Τακτική Γενική Συνέλευση στις 28 Ιανουαρίου 2011 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στις 10.00 το πρωί.

Επίσης θα ενημερώνονται για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL το Σάββατο 21 και 22 Μαΐου 2011 καθώς επίσης και για την διενέργεια της διημερίδας στις 11 και 12 Ιουνίου 2011.

 1. Διαβάστηκε το μισθωτήριο του γραφείου και έγιναν οι αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δοθεί στο δικηγόρο του Συλλόγου και να υπογραφτεί την επόμενη Τρίτη με τον ιδιοκτήτη του γραφείου.

 2. Αποφασίστηκε να ερωτηθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αν επιθυμεί να παραμείνει στη αίθουσα που αφήσαμε ένα κλιματιστικό μηχάνημα ή όχι.

 3. Η πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με τον κύριο Καρκαβάτσο από το Panorama Hotel και συμφώνησαν να μιλήσουν σε οχτώ ημέρες για να διαπραγματευτούν εκ νέου τις προτεινόμενες τιμές για την διημερίδα.

 4. Αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στο ΠΥΣΔΕ να είναι η κ. Ελένη Παιδάκη – Βλαζάκη και η κ. Ρουμπίνη Μαρακάκη – Μετζιδάκη. Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο κ. Αντώνης Καραπατάκης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19Ο 18/01/2011

Απόντες: Κοκόση Αγγελική

 

1) Κατόπιν παράκλησης της Ομοσπονδίας απεστάλη αντίγραφο αιτήματος προς το ΥΠΕΠΘ στο οποίο ζητείται να οριστεί εκπρόσωπος στη σύνθεση του ΣΘΙΕ. Το σχετικό αίτημα απεστάλη στους κάτωθι: κα Διαμαντοπούλου, κα Γεννηματά, κα Χριστοφιλοπούλου και κο Κουλαϊδή.

2) Μιας και προσφορά από το ξενοδοχείο PANORAMA εκτιμήθηκε ότι είναι ασύμφορη, αποφασίστηκε να διερευνηθεί διαφορετικός τόπος για τη διενέργεια της διημερίδας στις 11 και12 Ιουνίου 2011.

3) Αποφασίστηκε να ενημερωθούν τηλεφωνικώς όσα μέλη του Συλλόγου χρωστούν την συνδρομή του έτους 2009 και παλαιοτέρων ετών, να εξοφλήσουν την συνδρομή τους όσο γίνεται το συντομότερο.

4) Να γίνουν φωτοτυπίες και να μοιραστούν στα μέλη την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίες θα αφορούν τις εξετάσεις PALSO – EDEXCEL ( ημερομηνίες εξετάσεων, εξέταστρα, τρόπος υποβολής αιτήσεων οn line κλπ).

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20Ο 25/01/2011

Απόντες: ουδείς

 

1) Κατόπιν λήψης επιστολής από το μέλος του Συλλόγου κυρίας Λυραντζάκη Ιρμγκαρντ στην οποία αναφέρει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί να είναι πλέον μέλος του Συλλόγου, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να φέρει το θέμα της διαγραφής της στην Τακτική Γενική Συνέλευση την προσεχή Παρασκευή 28/01/11 η οποία θα αποφασίσει την διαγραφή της ως το πλέον αρμόδιο όργανο.

2) Την προηγούμενη Τρίτη 18/01/2011 η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη με μέλη του ΔΣ μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για να διερευνήσουν την καταλληλότητα του κτιρίου για την διενέργεια της διημερίδας. Το μέρος θεωρήθηκε πολύ ακριβό και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να ερωτηθεί το σινέ “ ΕΛΛΗΝΙΣ”, κατόπιν σχετικής πρότασης από το μέλος του ΔΣ κυρίου Καραπατάκη Αντώνη.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 21Ο 01/02/2011

Απόντες: Χριστουλάκη Αναστασία

 1. Μετά την επίσκεψη της κυρίας Μετζιδάκη και του κυρίου Σωτηρόπουλου στον κινηματογράφο « ΕΛΛΗΝΙΣ» και τη θετική γνώμη για το χώρο προκειμένου να διεξαχθεί εκεί η Ημερίδα, αποφασίστηκε να σταλθεί επιστολή στον υπεύθυνο στην οποία ζητείται ο χώρος και να αναγράφεται ακριβώς τι χρειαζόμαστε.

 2. Η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου με επιβάρυνση οικονομική στα μέλη. Ο σύλλογος θα προσφέρει τη βασιλόπιτα. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 10 Φεβρουαρίου 2011 προτείνοντας και το χώρο αρέσκειας τους. Το ΔΣ προτείνει το εστιατόριο « ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΑ» στους Αρμένους Αποκορώνου.

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22Ο 08/02/2011

Απόντες: ουδείς

1) Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το ΔΣ ότι την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου διενεργήθει έλεγχος στο γραφείο του Συλλόγου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού παρουσία της ίδιας της προέδρου, κυρία Βλαζάκη Ελένη, του κυρίου Καραπατάκη Αντώνη, αντιπροέδρου και του κυρίου Σωτηρόπουλου Χρήστου, ταμία. Στις υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού οι οποίες διενέργησαν τον έλεγχο δόθηκε όλο το υλικό , έντυπο και ηλεκτρονικό διευκολύνοντάς τις. Στο τέλος του ελέγχου οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι εντός μηνός θα συνταχθεί και θα δοθεί στο Σύλλογο σχετική έκθεση

2) Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το ΔΣ για τις αλλαγές στις εξετάσεις PTE GENERAL EDEXCEL ως προς το format, στο ακουστικό μέρος κλπ.

3) Έγινε τηλ. επικοινωνία με την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κυρία Πατσιά Αλεξάνδρα και ζητήθηκε το κτίριο για την διενέργεια των εξετάσεων EDEXCEL στις 21 και 22 Μαΐου 2011. Θα πρέπει να σταλθεί και σχετικό φάξ.

4) Αποφασίστηκε τα προφορικά των εξετάσεων EDEXCEL να γίνουν το ίδιο Σαββατοκύριακο με τις γραπτές εξετάσεις δηλαδή 21 και 22 Μαΐου 2011.

5) Αποφασίστηκε από το ΔΣ να γίνει η κοπή της πίτας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. ( Επιλέγει το εστιατόριο Δροσοσταλιά στους Αρμένους Αποκορώνου). Θα γίνει τηλεφωνική επαφή από το ταμία κύριο Σωτηρόπουλο ο οποίος ανέλαβε να διεκπεραιώσει την υποχρέωση αυτή.

6) Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη επικοινώνησε τηλεφωνικός με τον κύριο Χατζάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος έδωσε την ιστοσελίδα του ΕP.Katartisi.gr για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα

7) Μετά και από την αίτηση στις 28/01/2011 της κυρίας Μπασιά Σεμερτζίδου Ιουλιέττας ότι δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου αποφασίστηκε η διαγραφή της από το μητρώο μελών.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 23Ο 15/02/2011 

Απόντες: ουδείς

1) Αποφασίστηκε να παραγγελθεί η πίτα στο ζαχαροπλαστείο «Τζεδάκη»για την προσεχή εκδήλωση την Κυριακή 20/02/2011.

2) Μετά από συνάντηση με τους υπεύθυνους του κινηματογράφου «Ελληνίς» και την προσφορά που έκαναν, αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο αυτό για τη διενέργεια ημερίδας το Σάββατο11 Ιουνίου 2011.

3) Κατόπιν αίτησης της κυρίας Κοντομιτάκη Αναστασίας, διεγράφη από το μητρώο μελών του Συλλόγου λόγω συνταξιοδότησης.

4) Αποφασίστηκε να γίνει αναπαραγωγή του DVD PTE GENERAL σχετικό με τον τρόπο διενέργειας της προφορικής εξέτασης των υποψηφίων EDEXCEL και αυτό το DVD να διανεμηθεί στα μέλη του Συλλόγου στην εκδήλωση κοπής της πίτας ή ειδάλλως να το παραλαμβάνουν από το γραφείο του Συλλόγου.

5) Κατόπιν επιστολής του εκδοτικού οίκου ΚΑΛΛΙΓΑ SUPER COURSE αποφασίστηκε να σταλθεί το μητρώο μελών ώστε να έχουν τη δυνατότητα αποστολής του υλικού τους στα μέλη.

6) Οι διοργανωτές του Πανηπειρωτικού Συνεδρίου θα οργανώσουν έκθεση Arts ‘n’ crafts στα πλαίσια του συνεδρίου τους. Θα ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου Χανίων σχετικά μ ’αυτό και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με έργα τους.

7) Αποφασίστηκε να σταλθεί επιστολή στη Διεύθυνση και στο γραφείο Β’ θμιας Εκπ/σης Χανίων, στην οποία έντονα διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεχτη συκοφαντία των εξετάσεων

EDEXCEL από καθηγητές Αγγλικής του Δημοσίου και στην οποία ζητείται να γίνει ενημέρωση Καθηγητών πάραυτα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 24Ο 22/02/11

Απόντες: ουδείς

 1. Έγινε μεγάλη και εκτεταμένη συζήτηση και προεργασία για την επικείμενη ημερίδα στις 11 Ιουνίου 2011. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τους χορηγούς, την έκθεση βιβλίου και εποπτικού υλικού κ.λ.π.

 2. Αποφασίστηκε ο Σύλλογος να καλύψει τα έξοδα της συνεστίασης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας για την γραμματέα του Συλλόγου κυρία Παπασηφάκη Καλλιόπη και τον εμπορικό αντιπρόσωπο της EXPRESS PUBLISHING κύριο Πάρη Γεωργουλάκη.

 3. Αποφασίστηκε ο Σύλλογος να συμμετάσχει στην εκδήλωση γίνει ενημέρωση των συναδέλφων μέσω του site του Συλλόγου.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 


ΠΡΑΚΤΙΚΟ 25Ο 01/03/2011

Απόντες ουδείς

 1. Συνεχίστηκε η προετοιμασία της διημερίδας. Αποφασίστηκε η προσέγγιση του θέματος « Πολυπολιτισμική κοινωνία» να γίνει από τη σκοπιά ενός ιστορικού, ενός κοινωνιολόγου και ενός εκπαιδευτικού που να έχει την εμπειρία διδασκαλίας σε πολυπολιτισμική τάξη.Η βασική ιδέα που θα διέπει τις ομιλίες θα ήταν χρήσιμο να είναι το πώς αποδεχόμενοι την υφιστάμενη κοινωνική πραγματικότητα να μπορέσουμε ως εκπαιδευτικοί να προσφέρουμε στους μαθητές μας τα εφόδια εκείνα για τηναποτελεσματική και εποικοδομητική συνύπαρξη τους σεπολυπολιτισμικές κοινότητες με άτομα με άλλες πολιτιστικέςκαταβολές.

Επίσης συζητήθηκαν άλλα θέματα που αφορούν τις χορηγίες και εκδότες

 1. Αποφασίστηκε να δημοσιευτεί στη εφημερίδα η συμμετοχή των ΚΞΓ στην παγκόσμια εκδήλωση « ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» που διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

 2. Η σημερινή εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει μεταξύ των τίτλων γλωσσομάθειας οι οποίοι είναι αποδεχτοί στη Ελλάδα και το PTE EDEXCEL.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 26Ο 15/03/201

Απόντες ουδείς

 1. Γράφτηκε επιστολή απάντηση προς την Β/θμια Εκπαίδευση για το θέμα συκοφαντίας της εγκυρότητας τίτλων γλωσσομάθειας EDEXCEL από καθηγητές ξένων γλωσσών σε Δημόσια Σχολεία. Στην επιστολή ζητείται η ενημέρωση των διδασκόντων της ξένης γλώσσας από την διευθύνουσα αρχή.

 2. Γράφτηκε ανακοίνωση για να μπει στην εφημερίδα σχετικά με την συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών των ΚΞΓ Χανίων στις παγκόσμιες εκδηλώσεις για την « ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011.

 3. Αποφασίστηκε να ζητηθούν τα κτίρια για τις εξετάσεις PALSO – EDEXCEL μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων του PALSO, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ανάγκες σε κτίρια , μιας και ενδέχεται να χρειαστεί μόνο ένα κτίριο.

 4. Η λίστα των ονομάτων των εξεταστών των προφορικών που θα παρακολουθήσουν σεμινάριο ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα έρθει από την Ομοσπονδία.

 5. Η κυρία Μετζιδάκη ενημέρωσε το ΔΣ για τη συνέλευση του Ταμείου Αρωγής στο οποίο παρέστη το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011.

 6. Εστάλη sms στα μέλη για το σεμινάριο EDEXCEL στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΙΑ τη προσεχή Τετάρτη για τον τρόπο αξιολόγησης των προφορικών και γραπτών εξετάσεων.

 7. Εστάλη γράμμα στους εκδότες για την ημερίδα του Συλλόγου τον Ιούνιο, ζητώντας τη συμμετοχή τους και τη χορηγία τους

 8. Αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία με το British Council για τις εξετάσεις Cambridge αφού κρίθηκε μη συμφέρουσα.

 

 Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27Ο 22/03/2011 

Απόντες ουδείς

 1. Στο σημερινό Δ.Σ έγινε καταμέτρηση των υποψηφίων ανά επίπεδο στις εξετάσεις EDEXCEL και έγινε η κατανομή τους στα αντίστοιχα δύο εξεταστικά κέντρα

 2. ( Μουρνιές και 1ο Γυμνάσιο Χανίων).

 3. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το Δ.Σ για το σεμινάριο που έγινε στο Ξενοδοχείο « ΣΑΜΑΡΙΑ» την Τετάρτη 16/03/2011 σχετικά με το score marking των εξετάσεων EDEXCEL.

Επίσης ενημέρωσε το Δ.Σ. για το σεμινάριο που έγινε το Σάββατο 19/03/2011 στο γραφείο του Συλλόγου για τους εξεταστές προφορικών στις εξετάσεις EDEXCEL.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28Ο 29/03/2011

Απόντες : Κοντουδάκης Αντώνης

 

Μετά από την ενημέρωση της Προέδρου κυρίας Βλαζάκη Ελένης για PALSO και EDEXCEL έγινε η κατανομή των μαθητών στα ανάλογα εξεταστικά κέντρα.

Αποφασίστηκε να σταλούν fax στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, στο ΕΠΑΛ Μουρνιών και στο Γυμνάσιο Μουρνιών και να κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης για την χρήση των σχολικών κτιρίων στις 21 και 22 Μαΐου 2011 για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Αποφασίστηκε να κλειστούν τα χρήματα του Συλλόγου ξανά στη Παγκρήτια Τράπεζα για ένα μήνα.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον ταμία κύριο Σωτηρόπουλο Χρήστο και τον αντιπρόεδρο κύριο Καραπατάκη Αντώνη για τις απαιτούμενες συναλλαγές με τη τράπεζα.

Συμπληρώθηκε και θα κατατεθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο Χανίων για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών για την παραπάνω συναλλαγή.

Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη Ελένη διάβασε στα μέλη την κοινοποίηση της έκθεσης ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σύμφωνα με την οποία δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 30Ο 05/04/2011

Απόντες: ουδείς

 

 1. Αποφασίστηκε το γραφείο του Συλλόγου να είναι ανοιχτό τη Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου, τη Μ.Τρίτη 19 Απριλίου καθώς επίσης την Πέμπτη 28 Απριλίου και Παρασκευή 29 Απριλίου. Όλες τις άλλες ημέρες των διακοπών θα παραμείνει κλειστό δηλαδή από Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου ως και Τετάρτη του Πάσχα 27 Απριλίου.Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με sms που θα σταλθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

 2. Αποφασίστηκε να σταλθούν προσκλήσεις στους Συλλόγους της Κρήτης για την Ημερίδα. Αυτό να γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 3. Εστάλη e-mail στην ΙΛΑΕΚ για να μας προτείνουν ιστορικούς για να μιλήσουν στην Ημερίδα μας.

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 31Ο 12/04/2011 

Απόντες ουδείς

 1. Εστάλη απάντηση στην κυρία Ανδρέου εκπρόσωπο του British Council στην οποία δηλώθηκε η χωρητικότητα της αίθουσας του Συλλόγου για τη διενέργεια του σεμιναρίου.

 2. Μετά από παράκληση της ΠΟΙΚΞΓ εστάλη σχετικό υπόμνημα – αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Κ.Ξ.Γ. σε περιοχές αμιγούς κατοικίας. Ο Σύλλογος προσυπογράφει και είναι υπέρ αυτού του αιτήματος.

 3. Έγινε διευθέτηση θεμάτων που άπτονται στη διενέργεια των εξετάσεων EDEXCEL – PALSO Μαΐου 2011.

 4. Η Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Αλυγιζάκη Στέλλα εκπρόσωπο της ΙΛΑΕΚ για το θέμα της ομιλίας στην Ημερίδα.

 5. Εστάλη e-mail στον κύριο Ματσόπουλο, Επικ. Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ζητώντας την συμμετοχή του στην Ημερίδα.

 6. Στάλθηκαν επιστολές στη Α/ΘΜΙΑ και Β/ΘΜΙΑ εκπαίδευση ζητώντας κάποιο εκπαιδευτικό με μεταπτυχιακή εξειδίκευση και εμπειρία από διδασκαλία σε τάξεις πολυπολιτισμικών σχολείων, για να συμμετάσχουν στη Ημερίδα.

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32Ο 03/05/2011

Απόντες ουδείς

 1. Έγινε διευθέτηση εκκρεμοτήτων σχετικά με την ημερίδα. Πρόσκληση, πρόγραμμα, ομιλητές, χορηγοί κλπ.

 2. Εστάλη πρόσκληση στους Συλλόγους Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου για την ημερίδα στις 11 Ιουνίου 2011.

 3. Αποφασίστηκε να πληρωθεί ο λογιστής μέχρι τις 20 Μαΐου 2011.

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 33ο 10/05/2011

Απόντες Μετζιδάκη , Κοντουδάκης 

 1. Να σταλθεί γράμμα στο πρωτοδικείο για ενημέρωση ότι ο Σύλλογος δεν είναι αρμόδιος για διερμηνείς που ζητούν κάθε χρόνο.

 2. Να αναρτηθεί στο site του Συλλόγου ο τρόπος ανάρτησης διδάκτρων στο Παρατηρητήριο Τιμών και να σταλθεί sms στους συναδέλφους ότι πρέπει να αναρτηθούν οι τιμές μέχρι 15 Ιουνίου 2011.

 3. Να σταλθεί e-mail στη κα Κωνσταντινίδου Μαρίζα ότι έχει κλείσει το πρόγραμμα για ομιλητές.

 4. Ομόφωνη απόφαση να είναι μόνο ένας ομιλητής στην Ημερίδα, ο κος Ματσόπουλος.

 5. Εστάλη ήδη e-mail στον κο Ματσόπουλο για 45 λεπτών ομιλίας και 15 λεπτά ερωτήσεις – συζήτηση. Χορηγός ΕXPRESS.

 6. Ο κος Καραπατάκης και ο κος Σωτηρόπουλος να διαπραγματευθούν τηλεφωνικές εταιρίες με λιγότερο πάγιο από αυτό που έχουμε στον ΟΤΕ και ανάλογα να αποφασίσουμε για αλλαγή.

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

  

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 34ο 17/05/2011 

Απόντες ουδείς

 1. Η πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κο Ματσόπουλο ομιλητή της προσεχούς μας Ημερίδας. Ο ομιλητής εξέφρασε την επιθυμία να του υποβληθούν όσα επιμέρους θέματα αφορούν το θέμα της Ημερίδας και που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν τους ακροατές. Κατόπιν τούτου το ΔΣ κατέγραψε συνοπτικά κάποια τέτοια θέματα.

 2. Αποφασίστηκε να μπει ανακοίνωση στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» την Πέμπτη 19 , Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου για την διενέργεια των εξετάσεων γλωσσομάθειας LAAS (PALSO) PTE ( EDEXCEL) το προσεχές Σαββατοκύριακο 21/22 Μαΐου.

 3. Εστάλη επιστολή στη ΔΕΗ στη οποία ζητείται η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των κτιρίων στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011.

 4. Υπεύθυνες κέντρων εξετάσεων είναι οι κυρίες Βασσάλου Εύα για τις Μουρνιές και η κυρία Μιχαλάκη Μαρία για το 1ο Γυμνάσιο.

 5. Αποφασίστηκε να καλύψει ο Σύλλογος τη δαπάνη γεύματος στις υπεύθυνες κα Βασσάλου και κα Μιχαλάκη.

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 35ο 24/05/2011

Απόντες ουδείς

 1. Η πρόεδρος κα Βλαζάκη ενημέρωσε το ΔΣ για τις εξετάσεις PALSO (LAAS) και EDEXCEL( PTE) οι οποίες διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011. Οι έγιναν σε κλίμα ικανοποιητικό και τα προβλήματα που προέκυψαν λύθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο από τους υπεύθυνους των εξεταστικών κέντρων.

 2. Εστάλη e-mail στον κο Ματσόπουλο, ομιλητή στην Ημερίδα μας το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 στο οποίο αναφέρονται ερωτήσεις που θα μπορούσαν να του υποβληθούν σχετικά με το θέμα της ομιλίας από τα μέλη.

 3. Ο έλεγχος των στοιχείων των ταυτοτήτων των υποψηφίων EDEXCEL διενεργείται από την γραμματέα του Συλλόγου κα Παπασηφάκη.

 4. Το ΔΣ έγραψε ένα γράμμα με παράπονα με αποδέχτη την EDEXCEL HELLAS και την Ομοσπονδία στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά τα όσα προβλήματα σχετικά με το ακουστικό μέρος κα άλλα μέρη της εξέτασης προέκυψαν στις τελευταίες εξετάσεις.

 5. Εστάλη απάντηση – επιστολή στο Σύλλογο αποστράτων ή εν ενεργεία Αξιωματικών Αεροπορίας στη οποία αναφέρεται ότι οι συνάδελφοι ενεργούν ανάλογα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 36Ο 31/05/2011

Απόντες ουδείς

 1. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη ενημέρωσε το ΔΣ για την απάντηση που λάβαμε από το Υπ.Παιδείας σχετικά με το αν επιτρέπεται η λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών σε περιοχές αμιγούς κατοικίας. Η απάντηση του Υπουργείου ήταν αρνητική.

 2. Να αποσταλεί στα μέλη το πρόγραμμα της Ημερίδας μόλις είναι έτοιμο. Επίσης να σταλθεί επιστολή για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 02 Σεπτεμβρίου 2011 στο Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελ. Βενιζέλου 4 και με τα παρακάτω θέματα:

Α) Έναρξη – λήξη σχολικού έτους 2011 – 2012

Β) Ετήσια δίδακτρα

Γ) Ταμείο Αρωγής

Δ) Εξετάσεις LAAS(PALSO) – PTE GENERAL (EDEXCEL)

E) Δραστηριότητες – 12ο Παγκρήτιο Συνέδριο

Η επιστολή θα ενημερώνει για την Ημερίδα, το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και το πρόγραμμα του και για την περίοδο κατά την οποία το γραφείο του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστό (01/06

έως 31/08/11).

Η επιστολή θα περιλαμβάνει και ένα απόσπασμα από τα πρακτικά της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 08/10/2010 που αφορούν στην τήρηση των άρθρων του Κώδικα Δεοντολογίας.

 1. Να σταλθεί SMS στα μέλη ενημερώνοντας τους για το κλείσιμο του γραφείου από 01/06 έως 31/08/2011.

 1. Η κυρία Βλαζάκη επικοινώνησε με τη κυρία Ζερβογιάννη του EDEXCEL για το θέμα που θα μπορούσε να αναπτύξει σε ομιλία Ο εκπρόσωπος του EDEXCEL στη Ημερίδα.

 2. 5. Να σταλθούν προσκλήσεις στους Δημάρχους του Ν. Χανίων στον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου σε όλους τους Βουλευτές Του Ν. Χανίων στον Αντιπεριφερειάρχη καθώς και επίσης και τους Διευθυντές Α/ ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 37Ο 07/06/2011 

Απόντες: ουδείς

 

 1. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε σ’ όλη τη συνεδρίαση με την επίλυση προβλημάτων και διευθέτηση δυσκολιών που αφορούν στην διοργάνωση της Ημερίδας το προσεχές Σάββατο 11/06/2011.

 1. Να σταλεί sms στους συναδέλφους την Παρασκευή 10/06/2011 υπενθυμίζοντας τους την Ημερίδα του Σαββάτου. 

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 


ΠΡΑΚΤΙΚΟ 38Ο 10/06/2011

 Απόντες Αγγελική Κοκόση

 

 1. Στο σημερινό ΔΣ τακτοποιήθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες της διοργάνωσης της Ημερίδας. Υποδοχή προέδρου Ομοσπονδίας, γραμματεία, δώρα εκθετών, δείπνο Σαββάτου και άλλα.

 1. Εστάλη sms στους συναδέλφους υπενθυμίζοντάς τους την αυριανή Ημερίδα και την ανάγκη παρουσίας τους στις εργασίες.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 39Ο 14/06/2011

Απόντες Μετζιδάκη Ρουμπίνη, Κοκόση Αγγελική

 1. Η πρόεδρος έκανε απολογισμό για την Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος το Σάββατο 11/06/2011 στο Ξενοδοχείο «Ελληνίς». Η γενική εντύπωση είναι ότι η Ημερίδα υπήρξε επιτυχημένη από όλες τις απόψεις. Ο κεντρικός ομιλητής κύριος Ματσόπουλος , οι εκθέτες, οι εκδότες, οι ομιλητές των εμπορικών ομιλιών καθώς επίσης και οι επισκέπτες έμειναν ευχαριστημένοι. Όσοι προβλήματα προέκυψαν λύθηκαν αυτοστιγμεί χωρίς να προκαλέσουν περεταίρω επιπτώσεις. 

  2. Το Δ.Σ. ενέκρινε να δοθούν τα κάτωθι ποσά ως αποζημίωση για την Εργασία και συμβολή τους στη διεξαγωγή της Ημερίδας.


Από 200€ (διακόσια ευρώ) στους Σωτηρόπουλο Χρήστο και Καραπατάκη Αντώνη, από 100€ ( εκατό ευρώ) στη γραμματέα του Συλλόγου Παπασηφάκη Καλλιόπη. Πέραν τούτων των ποσών να Δοθεί το ποσό των 200€ (διακοσίων ευρώ) στο Σωτηρόπουλο Χρήστο για έξοδα βενζίνης επειδή καθ’όλο το έτος χρησιμοποίησε Το αυτοκίνητο του για την διεκπεραίωση υποθέσεων και εργασιών. που αφορούσαν τον Σύλλογο.

 1. Να σταλούν ευχητήρια e-mail στο Σύλλογο Πρέβεζας – Λευκάδας για το Πανηπειρωτικό Συνέδριο καθώς επίσης και στο Σύλλογο Ηλείας για τη διοργάνωση έκθεσης βιβλίων και εποπτικού υλικού.

 1. Το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τους Καραπατάκη Αντώνη, Σωτηρόπουλο Χρήστο και Βλαζάκη Ελένη να συντάξουν δελτίο καταστροφής για όσο εξοπλισμό ηλεκτρονικό δεν λειτουργεί.

 1. Εστάλη e-mail στην Ομοσπονδία με τα ονόματα των υπεύθυνων των εξεταστικών κέντρων που προέρχονται από τα Χανιά.

 1. Εστάλη e-mail προς όλους τους Συλλόγους ενημερώνοντας τους για την νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση.

 1. Να σταλούν e-mail ευχαριστηρίων στους κύριο Ματσόπουλο, εκδότες – εκθέτες, χορηγούς της ημερίδας καθώς επίσης και Να μπεί ευχαριστήριο στην τοπική εφημερίδα (Χανιώτικα Νέα).  Επίσης να δοθεί φωτογραφικό υλικό και να γραφτεί κείμενο συνοδευτικό για την εφημερίδα « Ενημέρωση» της Ομοσπονδίας, σχετικά με την ημερίδα.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 40Ο 29/07/2011

Απόντες: ουδείς 

 

Ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά από το Σύλλογο διάφορα στοιχεία που αφορούν τα μέλη και το Σύλλογο.

Γράψαμε όλα τα στοιχεία τα οποία ζητούν και περιμένουμε από το λογιστή τον κύκλο εργασιών από το 2006 – 2010 για να σταλούν στη Επιτροπή.

Αποφασίζετε η πρόεδρος να ανέβει στην Αθήνα για θέματα που αφορούν άμεσα το Σύλλογο.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 41Ο 11/08/2011

Απόντες: ουδείς

Εστάλη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συστημένο με currier πακέτο στοιχείων με όλες τις απαντήσεις που ζητήθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και συγκεκριμένα στην κυρία Αθανασοπούλου με την οποία είχε και τηλεφωνική επικοινωνία η πρόεδρος.

Τα στοιχεία όλα εστάλησαν και κρατήθηκαν αντίγραφα στα γραφεία του Συλλόγου.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 42Ο 30/08/2011

Απόντες: Χριστουλάκη Άννα

 

1. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στο Λουτράκι στις 26/08 και 27/08/2011.

2. Επίσης ενημέρωσε όλα τα μέλη ότι έγινε ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων του Συλλόγου και συνετάχθη πρωτόκολλο περιουσίας.

3. Να δοθεί δελτίο τύπου στα «Χανιώτικα Νέα» για τη Γενική Συνέλευση στις 02/09/2011 και να σταλθούν sms στους συναδέλφους για υπενθύμιση. Επίσης να ειδοποιηθούν στην εφημερίδα «Χ.Ν» να αποστέλλουν ξανά καθημερινά φύλλα της στο γραφείο.

4. Να ανακοινωθεί στη Γ.Συνέλευση η αντικατάσταση της κυρίας Βαλυράκης – Μιχελάκη Άννα ( λόγω σύνταξης) από την κυρία Κουτσουπάκη Μαριλένα στη ελεγκτική επιτροπή.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 43Ο 20/09/2011

Απόντες: ουδείς

1. Να αποσταλούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού άμεσα τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν. Η πρόεδρος προσκόμισε το δικό της κύκλο εργασιών, τον οποίο συνέστησε να αποστείλουμε μαζί με τα ζητηθέντα στοιχεία του Συλλόγου.

2. Διεγράφησαν από το Μητρώο Μελών λόγω συνταξιοδότησης οι κυρίες Κορτσαλιουδάκη Χρύσα και Βαλυράκη – Μιχελάκη Άννα. Επίσης η κυρία Σγουρομάλλη Νεκταρία διεγράφη από το Μητρώο μας λόγω παύσης επαγγέλματος.

3. Να ζητηθεί από τη Συνέλευση του Ιανουαρίου η εγγραφή στο Σύλλογο του Βασιλομανωλάκη Εμμανουήλ του Κυριάκου ο οποίος έχει προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

4. Έγκριση 450,00 € στην πρόεδρο κυρία Βλαζάκη για οδοιπορικά στην Αθήνα.

5. Να σταλεί στην Ομοσπονδία το ισχύον Μητρώο Μελών του Συλλόγου και οι γλώσσες διδασκαλίας κάθε μέλους.

6. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για το πάγωμα έκδοσης επάρκειας λόγω αναμονής ψηφίσεως νέου νόμου.

7. Ζητήθηκαν προσφορές για φωτοτυπικό χαρτί. 

8. Να γίνει αλλαγή τηλεφωνικής συσκευής λόγω βλάβης.

9. Να αγοραστεί UPS.

10. Να συνδεθεί ο συναγερμός με το τηλεφωνικό κέντρο. Να ειδοποιηθεί. επ’αυτού ο κύριος Πατσουμαδάκης.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 44Ο 27/09/2011

 

Απόντες: ουδείς

1. Απεστάλησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από το Σύλλογο.

2. Επίσης εστάλη στην Ομοσπονδία το ισχύον Μητρώο Μελών του Συλλόγου καθώς επίσης οι διδασκόμενες γλώσσες σε κάθε Κέντρο Ξένων Γλωσσών των μελών.

3. Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στην περιοχή μελών το έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο οποίο ζητείτε από τα Μέλη να γνωστοποιήσουν στην Αρχή τον κύκλο εργασιών τους από το 2006 έως το 2010.

4. Αντικαταστάθηκε η συσκευή τηλεφώνου λόγου βλάβης.

5. Προσαρμόστηκε η λειτουργία του συναγερμού του γραφείου από τον κύριο Πατσουμαδάκη διότι αλλάξαμε τηλεφωνική εταιρία.

6. Εστάλη επιστολή στην Ομοσπονδία στην οποία ανεγράφησαν σχόλια από τους υπεύθυνους εξεταστικών κέντρων για τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων PALSO – EDEXCEL.

7. Εξετάστηκαν όλες οι προσφορές για φωτοτυπικό χαρτί και αποφασίστηκε να αγοραστεί από τον Περατσάκη Λεωνίδα.

 1. Ενημέρωση από την κυρία Μετζιδάκη Ρουμπίνη για το Ταμείο Αρωγής.

 2. Συζήτηση θεμάτων Παγκρητίου Συνεδρίου.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 45Ο 07/10/2011

Απόντες: Μετζιδάκη Ρουμπίνη , Σωτηρόπουλος Χρήστος

 

1. Εστάλη επιστολή στους Βουλευτές του Νομού Χανίων στην οποία ενημερώνονται για την τροπολογία – κατάθεση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρίου Ιωάννη Βούρου που αφορά στη διαδικασία έκδοσης επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένων γλωσσών και ζητείται να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στην υφυπουργό κυρία Χριστοφιλοπούλου.

2. Εστάλη επίσης e-mail στους υπουργούς κυρία Γεννηματά και κυρία Χριστοφιλοπούλου ζητώντας να προωθήσουν άμεσα το θέμα της άνω τροπολογίας και αντίστοιχα ενημερώθηκε και η Ομοσπονδία.

3. Εστάλη sms στα μέλη για το σεμινάριο EDEXCEL που θα γίνει τη προσεχή Δευτέρα 10/10/2011. Στο ίδιο sms ενημερώνονται για τη δυνατότητα κατάθεσης δήλωσης διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ για την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

4. Έχουν ενημερωθεί οι εξεταστές των προφορικών για το σεμινάριο EDEXCEL. Έχουν εκδοθεί σχετικές φωτοτυπίες για το σεμινάριο.

5. Αγοράστηκε χαρτί από το κύριο Περατσάκη. 

6. Ενημερώθηκαν όσοι συνάδελφοι είχαν L5 το Μάιο του 2011 για το δικαίωμα των μαθητών τους που απέτυχαν με βαθμολογία 53 και πάνω να συμμετάσχουν ξανά το Δεκέμβριο 2011.

7. Να σταλεί στο Ταμείο Αρωγής τα e-mail και τα κινητά τηλέφωνα μελών. του Συλλόγου που είναι και μέλη στο ταμείο.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 46Ο 11/10/2011

Απόντες : ουδείς

 1. Εστάλη στο Ταμείο Αρωγής λίστα με τα e-mail και τα κινητά τηλέφωνα όσων συναδέλφων από το Σύλλογο Χανίων είναι μέλη στο Ταμείο.

 2. Η πρόεδρος κυρία Βλαζάκη και η έφορος PALSO κυρία Χριστουλάκη ενημέρωσαν το Δ.Σ. για το σεμινάριο που οργάνωσε η EDEXCEL HELLAS στους εξεταστές προφορικών και στους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου. Λόγω της μη ικανοποιητικής διοργάνωσής του και των προβλημάτων που προέκυψαν, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας στη EDEXCEL HELLAS. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Ομοσπονδία.

 3. Εστάλη e-mail στην EDEXCEL HELLAS ζητώντας έγκαιρα να μας αποσταλούν οι βάσεις ανά επίπεδο στις εξετάσεις PTE EDEXCEL.

 4. Εστάλη e-mail στην Ομοσπονδία για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκρητίου Συνεδρίου στις 20 και 21 Απριλίου 2012.

 5. Εστάλη e-mail στους Συλλόγους Κρήτης ενημερώνοντας για τις ημερομηνίες του 12ου Παγκρητίου Συνεδρίου, προτείνοντας ταυτόχρονα τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής και την υποβολή τίτλων για το Συνέδριο.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 47Ο 18/10/11

Απόντες : ουδείς

 1. Εστάλη e-mail στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου “PANORAMA” αποδεχόμενοι την νέα προσφορά τους για τη διενέργεια του Παγκρητίου Συνεδρίου τον Απρίλιο.

 1. Τακτοποιήθηκαν οι εκκρεμότητες με το ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΙΑ» Που αφορούσαν την διενέργεια του σεμιναρίου του EDEXCEL για τους εξεταστές προφορικών και τους ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ.

 1. Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις EDEXCEL Δεκέμβριος 2011. Η νέα ημερομηνία είναι 24/10/2011.

 1. Να κληθούν οι αντιπρόσωποι των Γερμανικών και Γαλλικών στις Επιτροπές Γλωσσών να ενημερώσουν το ΔΣ την προσεχή Τρίτη Για το τι έγινε και τι ειπώθηκε στις συναντήσεις στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011. Οι κυρίες αυτές είναι η κυρία Μονογιού Ειρήνη για τα Γερμανικά και η κυρία Παυλάκη Καλογερή Τζίνα για τα Γαλλικά.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 48Ο 25/10/2011 

Απόντες : ουδείς

 1. Τακτοποιήθηκαν θέματα σχετικά με την διενέργεια των εξετάσεων EDEXCEL το Δεκέμβριο 2011. Η πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κύριο Χατζηδάκη διευθυντή του ΕΠΑΛ Μουρνιών διερευνώντας την δυνατότητα διενέργειας και των προφορικών στο ίδιο κτίριο για την εξοικονόμηση χρημάτων.

 1. Προσήλθε στο ΔΣ η κυρία Μονογιού Ειρήνη καθηγήτρια Γερμανικών και ενημέρωσε τα μέλη για την συνάντηση της Επιτροπής για τα Γερμανικά τη Κυριακή 09/10/2011 στην Αθήνα. Έλαβε αποζημίωση 295€ για την μετάβασή της στην Αθήνα.

 1. Στη συνέχεια προσήλθε η κυρία Παυλάκη –Καλογερή Τζίνα καθηγήτρια Γαλλικής και ενημέρωσε το ΔΣ για την συνάντηση της Επιτροπής για τα Γαλλικά το Σάββατο 08/10/2011 στην Αθήνα. Έλαβε αποζημίωση 279€ για τη μετάβασή της στην Αθήνα.

 2. Αποφασίστηκε να σταλεί στα μέλη που έχουν Γαλλικά στα Κ.Ξ.Γ. τους το νέο syllabus του Α2 στα Γαλλικά.

 3. Η έφορος του PALSO κυρία Χριστουλάκη ανέλαβε να ρωτήσει το ξενοδοχείο «ΝΕΦΕΛΗ» για τα προφορικά του EDEXCEL του Δεκεμβρίου 2011.

 4. Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί χαρακτηριστικό σήμα στην είσοδο του γραφείου με την ένδειξη “PALSO”.

 5. Παραγγέλθηκαν τρεις μπαταρίες για τα Laptop του Συλλόγου.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 49Ο 01/11/2011

Απόντες : ουδείς

 1. Η πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των άλλων Συλλόγων PALSO της Κρήτης, οριστικοποιώντας το ραντεβού στις 17 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο Ρέθυμνο.

 2. Επίσης έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την εύρεση τίτλου για το Παγκρήτιο Συνέδριο. Προτάθηκε ο τίτλος « Ξένες Γλώσσες και Διαδίκτυο».

 3. Η πρόεδρος επικοινώνησε με την κυρία Ζερβογιάννη για τους υποψήφιους EDEXCEL που έχουν δυσλεξία και περιμένουμε απάντηση για το πώς θα εξεταστούν.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

  

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 50Ο 08/11/2011

Απόντες: Καραπατάκης Αντώνης, Κοκόση Αγγελική

 1. Τακτοποιήθηκαν διάφορες εκκρεμότητες σε σχέση με την διεξαγωγή των προφορικών εξετάσεων του EDEXCEL και ειδικά το πρόγραμμα.

 2. Έγινε συζήτηση για το Παγκρήτιο Συνέδριο. Η πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ ότι ήρθε σε επαφή με την EXPRESS για ομιλητή. 

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 51Ο 15/11/2011

Απόντες: Χριστουλάκη Άννα

 1. Εστάλη επιστολή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημερώνοντας για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων EDEXCEL ήτοι Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και για το χώρο διεξαγωγής τους δηλαδή το ΕΠΑΛ Μουρνιών.

 2. Εστάλη αίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητώντας να στείλουν τη λίστα με τα νόμιμα λειτουργούντα Κ.Ξ.Γ. στο Νομό Χανίων.

 3. Εστάλη επιστολή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με συννημένα έγγραφα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα οποία ορίζουν ότι είναι παράνομο ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών να αποτελεί εξεταστικό κέντρο διενέργειας εξετάσεων γλωσσομάθειας ή άλλης δραστηριότητας πλην της διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

 4. Οι προφορικές εξετάσεις EDEXCEL θα αρχίσουν στις δέκα το πρωί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011.

 5. Έγινε συζήτηση για να διερευνηθεί η δυνατότητα για τη συμφέρουσα αντικατάσταση υπάρχοντος φωτοτυπικού μηχανήματος ή όχι.

 6. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση των αντιπροσώπων από κάθε νομό της Κρήτης στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου για το Παγκρήτιο Συνέδριο. 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 52Ο 22/11/2011 

Απόντες: Κοντουδάκης Αντώνιος

 1. Αποφασίστηκε να σταλεί γράμμα πρόσκληση στους συναδέλφους για τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει Παρασκευή 27/01/2012 10 το πρωί.

 2. Να ζητηθεί αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου για τη Γενική Συνέλευση.

 3. Να σταλεί γράμμα στη ΔΕΗ για τις εξετάσεις Δεκεμβρίου.

 4. Να δοθεί ανακοίνωση στα Χανιώτικα Νέα για την ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων, τον χώρο γραπτών και προφορικών. Η ανακοίνωση θα μπει στην εφημερίδα 15 και 16 Δεκεμβρίου.

 5. Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συζήτηση που έγινε στο Ρέθυμνο στη συνάντηση για το Παγκρήτιο Συνέδριο και αποφασίστηκε το θέμα του Συνεδρίου να είναι « Ξένες Γλώσσες και Διαδίκτυο».

 6. Αποφασίστηκε να σταλεί γράμμα στην Ομοσπονδία να τους ζητηθεί να είμαστε το Περιφερειακό Συνέδριο που θα ενισχυθεί οικονομικά από την Ομοσπονδία για το 2012.

 7. Αποφασίστηκε η τιμή εκθεσιακού μέτρου που θα ζητηθεί από τους εκθέτες να είναι 180€ + ΦΠΑ και η ομιλία 20 λεπτών 100€ + ΦΠΑ.

 

Για το Δ.Σ. 

Η Πρόεδρος
Παιδάκη-Βλαζάκη Ελένη
Ο Γραμματέας
Κοντουδάκης Αντώνης